Melayu boleh hisap tetek ada susu movie

Gula susu ibu adalah laktosa manusia yang mudah hazam dan bersifat prebiotic sedangkan gula susu formula ada yang ditambah gula yang galakkan candida. Pengeluaran susu sy semakin lama semakin kurang (tried power pumping & milk booster too). ', ' Susu badan lah terbaik', etc dan sy merasakan sy bukanlah ibu yg baik kerana xdpt memberikan susu ibu.(Susu formula soya lagi banyak gula dan ada yqng mengandungi sucrose) Nota tambahan, kebanyakkan susu formula tidak ada gula dari corn syrup disebaliknya gula dari laktosa lembu. Hakikatnya sy amat bersetuju susu ibu adalah terbaik akan tetapi percubaan saya utk menyusukan hanya setakat dua bulan dan slps tu tiada lg.Memang ada keadaan yang susu ibu bermasaalah contohnya infection di payudara atau ibu ada penyakit yang perlukan ubatan yang akan keluar ke air susu. Insya Allah saya akan berusaha lg jika dikurniakan anak yg kedua.

melayu boleh hisap tetek ada susu movie-5melayu boleh hisap tetek ada susu movie-30

Dulu Baggio ni aku rasa sangattttt la lelaki Melayu paling hensem. Buku-buku teks aku semua ada signature Tak dengar tu suara sikit punya power ke. Sebab bagi aku, kalau orang tu jenis kote dah gatal, ko cakap apa pun tak lut. Takde respon or respon negatif blakang cerita, janji USAHA. ) En Wan bagi green light 'Jom, Di pilih nak Mid Valley, Sunway Piramid or JJ Bukit Tinggi? Aku bagi 3 stars sebab dia berjaya buatkan muka aku hampir-hampir nak kena tampar ngan En Wan sebab banyak sangat menjerit.

Masa ni aku terpekik-pekik tengok TV kat rumah konon bagi sokongan padu. And aku pun tak kuasa nak bertegang urat ngan orang bodoh. Kalau orang tu bodoh degil, ko ingat kalau ko belawan cakap ngan dia ko leh menang? So aku biarkan diorang anak-beranak berperang kat dapur. Kalau ada yang tetiba naik sawan babi, pisau gunting pun banyak. Memula aku dengar (nak dengar jugak tu), biasa-biasa je. Aku memang allergik ngan cerita suspen camni, sikit-sikit aku terkejut.

Tapi time skolah ni jangan harapla aku nak simpan kaset (dulu kaset okk) kat rumah, let alone kaset kumpulan rock. Siapa hari tu yang nak sangat tau cerita lanjutan pasal kes Abang ngan Intan? Selasa malam, adik-beradik En Wan buat meeting pasal kes Abang ngan Intan. Sekali dengar suara En Wan bertempik sambil hentak meja. Memang dah start, jap lagi dapat la aku dengar apa bijik butir dorang cakap sebab masing-maisng cakap menjerit-jerit. Seblom kena penampar laki aku baik aku tutup mulut sendiri. Pening kepala aku tengok kejap-kejap gamba tu sengte, kejap tegak, kejap kang goyang-goyang.

So, aku layan radio, Pilihan Bersama yang start kol 9-12 malam tu. Sebab Abang bagitau mak dia (kak long En Wan), dia nak serahkan surat untuk Intan datang mahkamah, nak ceraikan Intan. Si Abang ni leh tanya apesal semorang takleh terima Ina? Amboiiiiiiiiii, pandai paksa orang terima Ina, yang ko tu apesal takleh terima Intan tak nak pulak jawab. Orang kalau jenis bodoh dia memang takde alasan nak bagi kalau kita soal, balik-balik dia yang soal kita pulak. Yang aku heran tu, selama ko kawen ngan Intan dah setahun lebih ni, takde pulak ko nak cerai-berai segala. Pulak tu, dah sah-sah sejak ko kawen ko tak bagi nafkah zahir batin, toksah kata nak bagi singgit, 50 sen pun ko mintak Intan, ada hati nak kawen lain. Cerita pasal wartawan gi buat cerita pasal bomba, ikut bomba gi tempat kejadian pastu terstuck dalam building tak keluar-keluar.

( bukan semua dr pakar berbuat demikian , mungkin dr ini dalam kumpulan minority ) Bagi saya ini tidak wajar . n pengalaman anak 1st sy lmbat keluar air susu.org tua sy tetap galak kan bg susu badan kerana menurut kata org tua sy.baby hisap puting tu lama kelamaan air susu akan byk.. Ada yg suruh bg air beraslah, nestumlah, pisang lenyek utk newborn supaya 'tidur nyenyak sepanjang mlm'. Takut nanti baby itu 'tidur' selama2nya pula. pelbagai ujian fungsi organ sudah dijalankan, tiada yg abnormal.

Ia membawa kesan psychology kepada ibu dengan memikirkan dirinya mengeluarkan susu yang tidak baik . disebabkan anak aktif & berat naik, tiada sbb utk stop breastfeeding.

Malangnya ada dikalangan generasi orang tua-tua mungkin tidak peka tentang pentingnya susu ibu dan dengan mudah sekali mengesyurkan susu formula untuk bayi baru lahir itu .

Lebih malang lagi bila doktor pakar sendiri beritahu ibu yang susunya telah menyebabkan anak kuning terlalu lama dan menyuruh berhenti dari susu badan dan berikan susu formula !

Memang pantang anak-anak dia beli majalah hiburan ni. Ni pun nasib baik makcik aku yang snap gamba ni suruh aku tutup mulut kalau tak sampai ke sudah menganga. Makcik-makcik aku dari Singapore semua turun nak tengok anak sedara pertama khatam Quran. Macam aku kalau tengok Redza buat konsert pun nak nangis. Ni konfem malam hari sebab baju aku basah kat depan tu nampak? Aku skang tengah cuba imagine camana muka aku kalau baru bangun tido pulak? Sebab aku tak tau nak pilih buku mana lagi best, so aku tak beli semua.

Kalau hari Ahad tu paper yang aku rembat siang-siang haruslah Pancaindera. Point-point nya : Masa aku sekolah menengah, penglihatanku lebih tertumpu kepada muka melayu tulen. Masa tu aku konfius apesal lepas Ustazah aku konfemkan bacaan semua betul and kira lulus untuk khatam, mak aku, makcik aku, nenek aku semua nangis-nangis, peluk kitorang. Padahal dia happy happy je tonggang tonggek atas stage. Tapi aku rasa muka aku bangun tido skang lagi ok dari muka aku dulu-dulu baru lepas mandi. Aku skang tengah interested ngan kisah-kisah benar. Once aku dah tak berjaya membeli konfem aku takkan beli apa dah pastu. Sedap gravy dia, kat kedai ni je aku hirup gravy steak sampai habis.

Sebab lepas tu aku rasa nama dia pun dah hanyut ke mana. Atuk aku proud sangat cucu-cucu yang dia jaga khatam Quran masa kecik sebab tu siap suruh tempah baju songket bagai, mekap segala.

Tags: , ,